23 de juny 2006

Calçots

calçotsCalçots

Calçot: ceba tendra, blanca i dolça que cuita al foc viu és la base de la calçotada. Aquest menjar és típic de Valls i se celebra l'últim diumenge de gener. L'època de menjar calçotades és de novembre a abril. El calçot se suca a la salsa dels calçots, feta amb alls, ametlles, avellanes, pa, nyora, tomàquets i oli.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

OOOOHHHHH!!!
Com m'agraden els calçots. Un dia podríem anar al restaurant on treballa el Marc. La salsa que fan està, ummmmmmmmm, boníssima!!!!ah!

Ru ha dit...

Jo estava pensant -i li comentava a la Ro: si calçotet ve de calçot i pebrotet de pebrot... d'on collons ve Mundet... d'infieno? Etimològicament sembla que no, però el significat és el mateix ;-)

Quan dius que comença la temporada?

Anònim ha dit...

juas,juas,juas...pero ke ueno Ru...kada dia te seuperas...tontet meu!!
lo de los calçots guay!peroa mi sense calçots..jo salsa i pa...les cebolitas esasa pal ke las kiera!!!

Anònim ha dit...

Rozarito actualitza d'una vegada encara que sigui un foto de floretes que tant agraden al Ru. Que al Mundé ens estem adormint!!

Què ja has manxat 3 ó 4 entrepans per berenar?
Records al Ru (que suposo que està esclavitzat a la cuina)